Kostnad för att trycka profilprodukter

Att trycka profilprodukter är idag ett mycket populärt för framför allt företag och organisationer som vill stärka sitt varumärke, ha en rolig present att ge bort eller helt enkelt vill synas i det sammanhang produkterna används.

profilprodukter profilreklam

Exempel på profilprodukter.

Profilprodukter är egentligen ett samlingsnamn på vad som helst som man kan sätta ett tryck på (vilket idag är i princip vad som helst). Det är därför svårt att säga vad profiltryck i sig kostar, utan man får titta på prisexempel för den specifika profilprodukt man är ute efter. Börja gärna med en tjänst som Tryckeriproffs där du kostnadsfritt kan ta in offerter från tryckerier som sysslar med profiltryck, då kan du jämföra dessa och se vad just ditt jobb kan tänkas kosta.

Prisexempel på tryck av profilprodukter

Här är några exempel på olika profilproduktstryck tagna från faktiska offerter från svenska tryckerier under det senaste året. Notera dock att priserna varierar mycket beroende val av tryckeri, upplaga och produktens kvalitet. Priserna nedan kan dock fungera som bra fingervisningar om vad man kan utgå ifrån när man sedan börjar ta in offerter på ditt profiltryck.

USB-minne med tryck

USB-minne, (4 GB), standardmodell, med logotyp i 4-färg tryckt på båda sidor. Priset här är för en beställning på 1000 ex, som vanligt när det gäller trycktjänster sjunker priset ju högre upplagan är (och vice-versa åt andra hållet).

Pris/st: 28 kr exkl. moms

Total kostnad 1000 st: 28 000 kr exkl. moms

Resväska (trolley) med tryck

Resväska av trolley-typ, beställning av 100 stycken med företagslogotyp tryckt i fyrfärg på ena sidan.

Pris resväska/st: 700 kr

Pris tryck/st: 110 kr

Totalt pris 810 kr/resväska med profiltryck

Total kostnad 100 st: 81 000 kr.

Badbollar med tryck

Badbollar i plast, två färger för själva badbollen och 4-färg för trycket.

Pris badboll/st: 11 kr

Pris tryck/st: 4.50 kr

Totalt pris 15.50 kr/badboll med profiltryck.

Total kostnad för att trycka 500 st badbollar: 7750 kr

Detta var alltså några exempel på vad det kan kosta att trycka olika profil- och reklamprodukter. Den stora delen av kostnadsposten för ett profiltryck är i de flesta fall produkten i sig, och precis som för andra typer av trycksaker så sjunker styckpriset ju större upplagan är.

Generellt för profiltryck som oftast är relativt kostsamma så blir det än viktigare att inte välja första bästa tryckeri, utan att sondera terrängen och begära in offerter från olika tryckerier. Titta gärna på tryckerier utanför staden du befinner dig i, idag kan det ibland löna sig att lösa trycket långt från leveransadressen förutsatt att pris och frakt är tillräckligt lågt.

Läs mer om tryck:

Leave a Comment