15 filmaffischer vi försöker glömma

Posted by on februari 8, 2013 in Roligt | 1 comment

Att trycka prisvärda och kvalitativa affischer är en sak, och något vi kan här på Tryckerier.Info, men nog är motiven på affischerna nog så viktiga i sammanhanget. Här är 15 filmaffischer som faller under kategorin ”otroligt men sant”. Kommentera gärna inlägget med egna tips på liknande märkliga affischer vi (med all rätt) glömt bort.

Utan vidare fördröjning, här har ni några av de tveklöst värsta filmaffischerna någonsin:


En svensk klassiker (nåja), Pillertrillaren. Den fasansfulla teckningskonsten kombineras förtjänstfullt med ett obehagligt amningsförsök mellan Kayo och Jakob Eklund.


Filmaffischer ska vara illustrerande och omedelbara. Den Blå Lagunen slänger de förväntningarna överbord, den marknadsfördes tydligen bäst med en smärre uppsats utskriven på affischen istället.


Tom Cruise och Cameron Diaz horribelt photoshoppade in i affischen för Knight and Day. Praktikantvecka på designstudion?


I Sex And The City 2 får vi följa fyra vaxdockor i jakten på en trollkarl som kan förvandla dem till organiskt material. En Pinocchio för 2000-talet.


I filmaffischen för Joker utlovas exakt vad filmen levererar – Björn Skifs, Björn Skifs frisyr, Björn Skifs jacka, Björn Skifs apati, Globen. Varken mer eller mindre.


En man i en man i en rullstol. Det är vad du behöver veta för att vilja se X-men First Class.


I The Accidental Husband får vi se ett knasigt härligt triangeldrama, där mäns armar är frikopplade från deras kroppar och deras psyken placerade i en parallell dimension av kaos och ondska.


Men vi är inte klara med The Accidental Husband. Låt oss för en kort sekund analysera hur kärlekens vägar ibland leder till att två män låtsas försöka fånga en kvinna som faller mot sin död.


I filmen The Day of The Dolphin speglas delfiner i cyklopglas trots att man befinner sig på land. Delfinerna flyger alltså. De är här för att förgöra mänskligheten, och de börjar med USA:s president. Allt är över nu.


Ambitionen att göra svensk science fiction i Gröna Män Från Yr är givetvis beundransvärd. Men var männen tvungna att plåtas toksvettiga i jättevarma folieoveraller?


”Okej fröken Streisand, i affischen för ”Up The Sandbox” tänkte vi att du surras fast vid en jättenappflaska likt en 70-talssjöjungfru på ett skepp. Se livrädd ut.”


2012 års stora succé Twilight Breaking Dawn såldes med hjälp av Photoshoparbete från en förskola i Eksjö, skådespelare som försöker springa utan att röra sig, och en stilla undran om det vi ser är i svartvitt eller fyrfärg?


Kul svart kille och stel vit kille har ju gjorts förut, men i Nothing To Lose är iallafall höjdskillnaden unik. Tim Robbins är cirka 2.62 m över havet jämfört med Martin Lawrences stabila 1.28 m.


Filmaffischen till Cool As Ice gör lika mycket för filmkonsten som Vanilla Ice gjorde för musiken.


Till sist säger vi hej till Björn Skifs igen, denna gång i Strul. Här pratar han osynlig mobiltelefon i TV4:s nyinspelning av Kvinnofängelset.

Skriv gärna en kommentar med egna tips på hemska filmaffischer, eller om du verkligen inte vill vara negativ, tipsa om en favoritaffisch. Vill du göra bättre själv kan du läsa vår sida om att trycka affischer.

1 Comment

  1. Ha ha Gröna gubbar från Yr kommer jag ihåg, dom kunde endast äta gröna saker. Blev trubbel när dom skulle dricka öl ur en grön glasflaska 🙂

    Affischen gör jobbet tycker jag men den är ju inte Hollywoodklass.

Leave a Comment