Trycka rollups, pris och tips

Att trycka rollups behöver inte kosta skjortan. Här får du tips om hur du beställer rollups med eget tryck till så lågt pris som möjligt utan att tumma på kvaliteten.

Roll-ups – priser

Det finns några viktiga faktorer som avgör vad du får betala för de roll-ups du beställer (scrolla ner för prisexempel). Dessa är:

Upplaga

Ju fler rollups, desto lägre pris. Att trycka en enstaka blir dyrt, trycker du 100 stycken rollups på samma gång blir styckpriset avsevärt mycket lägre.

Prisjämförelse

Om du börjar med att ta in offerter på dina rollups från olika tryckerier (prova gratistjänst för detta via länken) så kan du jämföra dessa sinsemellan och se vem som är bäst för just ditt tryckjobb.

Kvalitet

Ofta får du ett lägre pris, om du satsar på färre färger eller ett enklare stativ/ställ till dina rollups. Ibland kan du även välja olika material för själva trycket vilket även det kan påverka priset. Hör med ditt tryckeri om vad de erbjuder för alternativ.

Exempel: priser på tryck av rollups

Här är två exempel på vad rollups kan kosta tagna från faktiska offerter från tryckerier (ett i Stockholm och ett i södra Sverige). Som vanligt gäller dock att inte stirra sig blind på enstaka prisexempel utan att alltid ta in offerter på ditt tryckjobb från flera olika tryckerier.

Exemplen nedan är från första kvartalet 2012.

Rollup-offert 1

8 st roll-ups, 4 olika tryck

High-end stativ

1 spotlight/rollup

Tjockare tyg

4-färgstryck

Totalpris: 21 000 kr (ger styckpris 2 625:-)


Rollup-offert 2

40 st rollups, 10 olika tryck

Enkel aluminiumfot/stativ

4-färgstryck

Totalpris: 29 800 kr (ger styckpris 745:-)

Tips när du ska trycka rollups

Här är några viktiga saker att tänka på när du ska trycka rollups:

  • När du gör dina original, jobba med mycket högipplösta bilder eftersom rollups är tämligen stora tryckytor.
  • Kom ihåg att de allra flesta rollups inte gör sig så bra på nära håll, utan tänk att den som tittar på din rollup ska se den bra från 5-25 meters avstånd.
  • Ta alltid in offert från ett par-tre olika tryckerier. Jämför sedan deras priser.
  • Kom ihåg att alltid räkna med marginal på din rollup. Hör med tryckeriet om exakt hur mycket utfall som behövs på originalet.

Lycka till med att trycka rollups till billigt pris!

Leave a Comment