Kostnad för att trycka kläder

Priset för att trycka kläder varierar mycket och kostnaden beror mycket på vilka val du gör i förhandling med tryckeriet. Här får du beräkningar på vad vanliga typer av klädtryck (även kallat profilkläder eller profiltryck) kostar.

Faktorer som påverkar kostnaden för klädtryck

 • Tryckmetoden – digitaltryck är billigare i små volymer medan screentryck är billigare ju fler ex du trycker. Be gärna om exempeltryck från ditt tryckeri för att se vad de kan erbjuda för kvalitet.
 • Din förhandlingsförmåga – prata alltid med flera tryckerier (testa t.ex. seriös och kostnadsfri offerttjänst via länken, där hittar du tryckerier över hela landet), jämför deras offerter och välj den bästa.
 • Antal ex – ju fler du trycker desto billigare blir oftast styckpriset.
 • Kvaliteten på plaggen – en enkel T-shirt av standardkvalitet är billigare än märkesplagg, och en lätt sommarjacka billigare än dyr vinterjacka. Tänk alltid igenom valet av plagg/profilprodukt innan du trycker.
 • Val av tryckeri – olika tryckerier är olika specialiserade. Hitta det tryckeri som kan just din typ av tryck bäst och du har störst chans till att trycka dina kläder till bra pris och med ett lyckat resultat.

Prisexempel på olika klädtryck

Här är ett urval av priser på tryck av kläder för att du ska få en känsla på den ungefärliga kostnaden (priserna är baserade på svenska klädtryckeriers prislistor 2011-2012):

Tröjor

5 st t-shirtar, screentryck, inklusive tryck och tröjor
Styckpris: 90-150 kr/st
totalt pris:  450 kr – 750 kr

100 st t-shirtar, screentryck, inklusive tryck och tröjor
Styckpris: 25-50 kr/st
Totalpris: 2 500 kr – 5 000 kr

4000 st t-shirtar, screentryck, inklusive tryck och tröjor
Styckpris: 10-20 kr/st
Totalpris: 40 000 kr – 80 000 kr.

Jackor

60st Vinterjacka ”Arctic parka”, digitaltryck, inklusive tryck och jackor
Styckpris: 400-750 kr
Totalpris:  24 000 kr – 45 000 kr

Kommentera gärna med frågor eller egna erfarenheter kring att trycka kläder och kostnader.

1 Comment

 1. Hej

  Vi skulle vilja beställa vinterjackor med tryck på ryggen.

  Vi vill ha två olika tryck på separata jackor (inte båda trycken på samma jacka) där det ena trycket har tre färger och det andra har två färger.

  Vad skulle detta kosta oss per jacka ? och finns det möjlighet att ge er otryckta jackor som ni sedan trycker på ? skulle behöva svar så snabbt som möjligt .

  Vilka tryckerier anses billigast och bäst i stockholmsregionen ?

  behöver ha svar så snabbt som möjligt!

  MVH
  Alexander Arozin

Leave a Comment